Senaste inläggen

Av bright - 18 februari 2008 11:10

4 portioner


  • 600g laxfilé
  • 2 röda paprikor
  • 10 färska champinjoner
  • 6 salladslökar
  • 1 tsk olja
  • 1 dl fiskbuljong
  • 2 dl fraiche (max 2%)
  • salt och peppar

Marinad:

  • 1 dl oystersås
  • 1 krm chilipeppar
  • 2 krossade vitlöksklyftor

Rör ihop marinaden i en skål. Skär bort skinnet på laxen och strimla i grova strimlor. Lägg laxen i marianden och rör om. Låt ligga i ca 1 timme. Skär paprikan i bitar och skiva champinjoner och salladslök. Hetta upp oljan i wok eller stor stekpanna. Fräs grönsakerna i ett par min, salta och peppra. Tag upp grönsakerna ur woken och lägg åt sidan. Hetta upp pannan igen och woka laxen försiktigt ett par min. Häll över buljong, fraiche, marinad och grönsakerna. Låt puttra tills laxen är färdig..


Servera med ris, grönsaker och grönsallad.


Av bright - 18 februari 2008 11:06

4 portioner


  • 400g nötfärs (10%)
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ påse tacokryddor
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 tsk flytande margarin
  • 2 dl majschips
  • 1 dl riven ost (max 17%)
  • örtsalt och peppar

Bryn färsen i margarinet och finfördela med en gaffel. Tillsätt tomater, kryddmix, senap och grönsaksfond och låt allt koka i ca 15 min.

Smaka av med örtsalt och pepper.

Lägg köttfärsröran i en eldfast form.

Täck ytan med majschips och strö över riven ost.

 Gratinera i ugn 225 grader tills osten smält och fått lagom färg, ca 7-10 min.


Servera gratängen medan chipsen är spröda.


Av bright - 18 februari 2008 10:45

  • Grillad torsk+ örter och potatis, Sunt snabbt o smalt 93, 2+4p 
  • Potatiskaka med bacon, Familjekokboken 132, 4,5p 
  • Tacogratäng Famljekokboken II 47, 5,5p
  • Sarah Lee-pizza, 4p + pålägg 
  • Wokad lax med cajunsås + ris, Familjekokboken II 56, 5,5+4p
  • Köttfärs på kinavis + ris, Mina bästa recept 128, 3,5+4p


Guld: Potatiskaka med bacon

Silver: Wokad lax med cajunsås

Brons: Grillad torsk


Jumbo: ingen kandidat, valde bara ut rätter vi testat förut.....

Av bright - 13 februari 2008 10:50

..litet minus, men det satt gött!!!

 SJUNDE STJÄRNAN!!


-0,1kg


Väger nu: 91,6 kg

Total viktminskning: -21 kg

Stjärnor: 7

Av bright - 6 februari 2008 16:14

...ja en semla blev det igår-såklart! :)

beräknad i checklistan och gott samvete, men vet ni-den smakade gott, men inte lika gott som jag kommer ihåg....o framför allt fick jag lov att skrapa bort en himla massa grädde innan jag kunde äta den, för det såg bara för äckligt ut! (hade det varit innan vv, hade jag dessutom käkat upp resterna av dotterns grädde o semla)



..trots ett inte lika noggrant checklistetänk och inte så mycket ork, visade vågen på nedgång!



WOW-jag har passerat MINUS 20 kg!!


Nu börjar jag förstå att jag gått ner rejält i vikt...

det har hänt mycket de senaste två veckorna vad gäller klädstorlekar. i början märkte jag inte så mycket att jag blivit mindre, men nu går det i rasande fart! ett par utav byxorna jag inhandlade under min byxfrossa för ca två veckor sen, e redan FÖR STORA!!!


-1,3 kg

Väger nu: 91,7 kg

Total viktminskning: -20,9 kg

Stjärnor: 6


wow!

Av bright - 5 februari 2008 08:46

6 portioner


  • 1 tsk olja
  • 1 medlestor gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 225 g fryst spenat
  • 150 g ricotta, max 10%
  • 250 g kesella lätt, 1%
  • 25 g nyriven parmesanost
  • nyriven muskotnöt
  • 18 cannellonirör
  • 700 g passerade tomater
  • 125 g mozzarella light, 9%, avrunnen och tärnad
  • 1 msk strimlad basilika
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • färsk basilika till garnering


Sätt ugnen på 200 grader.

Hetta upp oljan in en stekpanna. Fräs löken mjuk, ca 5 min. Tillsätt vitlök och spenat. Lägg på lock och låt puttra i 5 min tills spenaten har rinat. Rör om då och då. Lägg över i en bunke och låt svalna något.

Rör ner ricotta, kesella, hälften av parmesanosten, muskotnöt, salt och peppar och fyll cannellonirören med blandningen.

Häll en fjärdedel av de passerade tomaterna i en ugnsfast form. Lägg i den fyllda pastan och lägg på mozzarella. Häll över resten av tomaterna. Toppa med basilikan och resten av parmesanosten. Ställ in i ugnen i 25 min, tinns det är så hett att det bubblar.

Servera tre cannellonirör per person och garnera med färsk basilika.

Av bright - 5 februari 2008 08:41

4 portioner


  • 1 tsk solrosolja
  • 40 g cashewnötter
  • 350 g kycklingfilé, tärnad
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 morötter, skurna i stavar
  • 150 g minimajs, delade i 3 delar
  • 100 g sockerärtor, i halvor
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 knippe salladslök, 2,5 cm stavar
  • 2 msk soja
  • 1 msk torr sherry
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 msk majsstärkelse


Hetta upp solrosoljan i en wok eller stor ytbehandlad stekpanna och bryn försiktigt nötterna. Lyft upp dem och ställ åt sidan.

Pensla kycklingen med sesamolja och lägg i den heta woken. Woka i 3 minuter till den är brynt runt om. Rör om emellanåt.

Tillsätt morot, minimajs, sockerärter och vitlök och woka i 2 min.

Rör i salladslök, soja och sherry och woka i 1 min.

Lägg i nötterna igen och tillsätt buljongen. Lägg på lock och låt sjuda i 5 min.

Rör ut majsstärkelsen med 1 msk kallt vatten. Blanda ner i såsen och rör tills den har tjocknat något.

Servera genast med kokt ris (ingår inte i pointsberäkningen)

Av bright - 2 februari 2008 19:47

De kokböcker som jag baserar mina veckomenyer på är alla viktväktarkokböcker. För närvarande använder jag följande:


  • Familjekokboken
  • Familjekokboken del 2
  • Sunt, snabbt och smalt med viktväktarna
  • Mina bästa recept
  • Pastaboken
  • Viktväktarna-Mat för alla
  • Krydda din tillvaro

Utöver detta kan det även dyka upp maträtter från olika veckohäften eller från forumet på Viktväktarna.se - mitt vattenhål i öknen.... :)

Ovido - Quiz & Flashcards