Direktlänk till inlägg 5 februari 2008
4 portioner
Hetta upp solrosoljan i en wok eller stor ytbehandlad stekpanna och bryn försiktigt nötterna. Lyft upp dem och ställ åt sidan.
Pensla kycklingen med sesamolja och lägg i den heta woken. Woka i 3 minuter till den är brynt runt om. Rör om emellanåt.
Tillsätt morot, minimajs, sockerärter och vitlök och woka i 2 min.
Rör i salladslök, soja och sherry och woka i 1 min.
Lägg i nötterna igen och tillsätt buljongen. Lägg på lock och låt sjuda i 5 min.
Rör ut majsstärkelsen med 1 msk kallt vatten. Blanda ner i såsen och rör tills den har tjocknat något.
Servera genast med kokt ris (ingår inte i pointsberäkningen)
...jag har bytt bloggadress... den här sidan kommer att stå stilla, alla ändringar görs numer på http://brajt.wordpress.com välkommen dit istället! :) tryckfelsnisse hade varit inne och dribblat lite med bokstäverna ifall du inte kom in på...
4 portioner 4 kycklingfiléer à 125g2 tsk olja1 msk kinesisk eller japansk soya1 pressad vitlöksklyfta1 krm svartpeppar SALSA: 1 grön gurka1 rödlök½ dl fint hackad persilja1 röd chili2 msk pressad lime½ tsk socker½ tsk salt Torka kydlingfiléerna t...
Pannkaka, Familjekokboken sid 128, 4pGrillad kycklingfilé med het gurksalsa och potatis, Krydda din tillvaro s 24, 3 + 4pBroccoligratäng, Recept från vvforumet, 4,5pKnaprig bacon med champinjonpasta, Pasta 84, 3 + 4pPastasås med lax + pasta, Pasta ...
Tack alla underbara människor för era peppande o glädjande inlägg!! Det värmer! ...
..blev lite nedslagen efter det lillalillalilla minuset förra veckan...men har ändå kört på "som vanligt"...har bytt vägningsdag och går numer på tisdagar, därför kommer detta inlägg idag och inte imorgon som "brukligt"... hade ett litet återfall i...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 |
5 | 6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||||
|