Direktlänk till inlägg 5 februari 2008

Cannelloni med spenat och fyra sorters ost 6p

Av bright - 5 februari 2008 08:46

6 portioner


  • 1 tsk olja
  • 1 medlestor gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 225 g fryst spenat
  • 150 g ricotta, max 10%
  • 250 g kesella lätt, 1%
  • 25 g nyriven parmesanost
  • nyriven muskotnöt
  • 18 cannellonirör
  • 700 g passerade tomater
  • 125 g mozzarella light, 9%, avrunnen och tärnad
  • 1 msk strimlad basilika
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • färsk basilika till garnering


Sätt ugnen på 200 grader.

Hetta upp oljan in en stekpanna. Fräs löken mjuk, ca 5 min. Tillsätt vitlök och spenat. Lägg på lock och låt puttra i 5 min tills spenaten har rinat. Rör om då och då. Lägg över i en bunke och låt svalna något.

Rör ner ricotta, kesella, hälften av parmesanosten, muskotnöt, salt och peppar och fyll cannellonirören med blandningen.

Häll en fjärdedel av de passerade tomaterna i en ugnsfast form. Lägg i den fyllda pastan och lägg på mozzarella. Häll över resten av tomaterna. Toppa med basilikan och resten av parmesanosten. Ställ in i ugnen i 25 min, tinns det är så hett att det bubblar.

Servera tre cannellonirör per person och garnera med färsk basilika.

 
 
Angel

Angel

5 februari 2008 14:41

Låter smaskens ...

http://angelwings.bloggagratis.se

 
camilla

camilla

6 februari 2008 00:14

Hejsan!
Såg din adress på VV så jag "sprang" hit.
Wow vad goda recept du verkar ha...=)
Undrar över 2 st nämligen
*Pasta con carne och
*Köttfärsrulle
Du skulle inte kunna tänka dig att dela med dig utav dessa recept?
Verkar väldigt goda och även "billiga" i points.

Tack på förhand.

~~camilla~~

http://www.hallonpaj.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bright - 21 februari 2008 12:13

...jag har bytt bloggadress...   den här sidan kommer att stå stilla, alla ändringar görs numer på   http://brajt.wordpress.com     välkommen dit istället! :)   tryckfelsnisse hade varit inne och dribblat lite med bokstäverna ifall du inte kom in på...

Av bright - 21 februari 2008 09:19

4 portioner   4 kycklingfiléer à 125g2 tsk olja1 msk kinesisk eller japansk soya1 pressad vitlöksklyfta1 krm svartpeppar  SALSA: 1 grön gurka1 rödlök½ dl fint hackad persilja1 röd chili2 msk pressad lime½ tsk socker½ tsk salt  Torka kydlingfiléerna t...

Av bright - 20 februari 2008 19:56

  Pannkaka, Familjekokboken sid 128, 4pGrillad kycklingfilé med het gurksalsa och potatis, Krydda din tillvaro s 24, 3 + 4pBroccoligratäng, Recept från vvforumet, 4,5pKnaprig bacon med champinjonpasta, Pasta 84, 3 + 4pPastasås med lax + pasta, Pasta ...

Av bright - 19 februari 2008 16:39

  Tack alla underbara människor för era peppande o glädjande inlägg!!   Det värmer!       ...

Av bright - 19 februari 2008 10:41

..blev lite nedslagen efter det lillalillalilla minuset förra veckan...men har ändå kört på "som vanligt"...har bytt vägningsdag och går numer på tisdagar, därför kommer detta inlägg idag och inte imorgon som "brukligt"...   hade ett litet återfall i...

Ovido - Quiz & Flashcards