Direktlänk till inlägg 21 februari 2008

Grillad kycklingfilé med het gurksalsa 3p

Av bright - 21 februari 2008 09:19

4 portioner


  • 4 kycklingfiléer à 125g
  • 2 tsk olja
  • 1 msk kinesisk eller japansk soya
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar

SALSA:

  • 1 grön gurka
  • 1 rödlök
  • ½ dl fint hackad persilja
  • 1 röd chili
  • 2 msk pressad lime
  • ½ tsk socker
  • ½ tsk salt

Torka kydlingfiléerna torra med hushållspapper. Blanda olja, soya, vitlök och peppar och pensla filéerna rumt om. Låt ligga i kylen ca 30 min.


Skär gurkan i mycket små tärnikngar. Finhacka rödlök, ta bort kärnonrna ur chilifrukten och finhacka den. Blanda med övriga ingredienser och ställ kallt. Rör om efter 10 min när socker och salt lösts upp.


Låt kycklingfiléerna rinna av och grilla dem. Vänd dem ett par gånger under tiden. Prova med en sticka i tjockaste delen av filén för att se att kycklingen är genom grillad. Servera med potatis och den heta gurksalsan.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bright - 21 februari 2008 12:13

...jag har bytt bloggadress...   den här sidan kommer att stå stilla, alla ändringar görs numer på   http://brajt.wordpress.com     välkommen dit istället! :)   tryckfelsnisse hade varit inne och dribblat lite med bokstäverna ifall du inte kom in på...

Av bright - 20 februari 2008 19:56

  Pannkaka, Familjekokboken sid 128, 4pGrillad kycklingfilé med het gurksalsa och potatis, Krydda din tillvaro s 24, 3 + 4pBroccoligratäng, Recept från vvforumet, 4,5pKnaprig bacon med champinjonpasta, Pasta 84, 3 + 4pPastasås med lax + pasta, Pasta ...

Av bright - 19 februari 2008 16:39

  Tack alla underbara människor för era peppande o glädjande inlägg!!   Det värmer!       ...

Av bright - 19 februari 2008 10:41

..blev lite nedslagen efter det lillalillalilla minuset förra veckan...men har ändå kört på "som vanligt"...har bytt vägningsdag och går numer på tisdagar, därför kommer detta inlägg idag och inte imorgon som "brukligt"...   hade ett litet återfall i...

Av bright - 18 februari 2008 11:24

4 portioner   4 kycklinglår utan skinn à 125g2 msk flytande margarin1 pressad vitlöksklyfta½ tsk paprikapulver2 dl cornflakessalt och svartpeppar  Stöt sönder flingorna i mindre bitar och blanda med kryddorna och en pressad vitlöksklyfta. Pensla kyck...

Ovido - Quiz & Flashcards